top of page

Στήριξε τη Μυτιλήνη!

"Γίνε και συ εθελοντής, στήριξε τη Μυτιλήνη για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!"

Κάλεσμα του δήμου για στήριξη της υποψηφιότητας της Μυτιλήνης για την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021 Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης, απευθύνουν κάλεσμα:

"Περισσότερο από κάθε άλλη φορά η Μυτιλήνη κι ολάκερη η Λέσβος βρίσκεται σε μια από τις κρίσιμες καμπές της σύγχρονης ιστορίας της. Η γεωγραφική της θέση την κατατάσσει εξ ορισμού σαν μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου προσφύγων και μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Στη δύσκολη αυτή λοιπόν στιγμή θεωρήσαμε αναγκαίο ν' αντισταθούμε!

Η Λέσβος των ποιητών και της Μουσικής, η Λέσβος της φυσικής ομορφιάς, των μνημείων, της αρχιτεκτονικής, της ζωγραφικής, των παραδόσεων , της γαστρονομίας και του γεωπάρκου , πως είναι δυνατόν να μη λάβει μέρος και να θέσει την υποψηφιότητα της για τη μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να λάβει μια πόλη στην Ευρώπη, να λάβει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021. Η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι μια πόλη που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για περίοδο ενός χρόνου στη διάρκεια του οποίου της δίνεται η ευκαιρία να επιδείξει τον πολιτισμό της και την πολιτιστική της ανάπτυξη. Αρκετές πόλεις της Ευρώπης έχουν χρησιμοποιήσει την χρονιά της πολιτιστικής πόλης για να μεταμορφώσουν ολοκληρωτικά την πολιτιστική τους βάση και, κατ’ επέκταση, την εικόνα και τ' όνομα τους , σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η έννοια της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας συνελήφθη ως ένας τρόπος αλληλοπροσέγγισης των Ευρωπαίων πολιτών. Ξεκίνησε στις 13/06/1085 από το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη Από τότε, η πρωτοβουλία έχει καταστεί όλο και περισσότερο επιτυχής μεταξύ των Ευρωπαίων κι έχει αποκτήσει έναν αυξανόμενο πολιτιστικό και κοινωνικό-οικονομικό αντίκτυπο με τους πολυάριθμους επισκέπτες που έχει προσελκύσει. Πρώτη Ευρωπαϊκή πολιτιστική πόλη ανακηρύχθηκε η Αθήνα το 1985. Μετά το 2006, που ο τίτλος είχε επανέλθει στην Ελλάδα για την Πάτρα, το 2021 είναι η χρονιά όπου και πάλι μια Ελληνική πόλη θα λάβει το τίτλο.

Είναι λοιπόν ευκαιρία το 2021 η Μυτιλήνη κι ολόκληρο το νησί να λάβει τον τίτλο και να λάμψει και πάλι όχι μόνο σαν πρωτεύουσα της Αλληλεγγύης αλλά και σαν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Στον αγώνα αυτό κάθε Λέσβιος, Λέσβια, Μυτιληνιός -Μυτιληνιά, και γενικά κάθε φίλος του νησιού μας, είναι απαραίτητος για την επίτευξη του ύψιστου αυτού σκοπού. Είναι η προσωπική γιορτή της Λέσβου και συνάμα μεγίστη τιμή για τον τόπο μας όχι μόνο τώρα, στο πλαίσιο της διεκδίκησης αλλά και για την προετοιμασία μας για το 2021, γιατί η Μυτιλήνη – Λέσβος όχι μονάχα θέλει αλλά μπορεί και αξίζει να γίνει η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΠΡΩΤΕΎΟΥΣΑ της ΕΥΡΏΠΗΣ και θα γίνει !

Γίνε Εθελοντής χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση, στείλε όνομα τηλέφωνο και e-mail στο: volontiers@mytilene-lesvos2021.eu

Η μεγάλη λίστα εθελοντών που θα συνοδεύει τον φάκελο της υποψηφιότητας, θα ενισχύσει σημαντικά την δυναμική του".

Πηγή: επιστολή με τίτλο "Γίνε και συ εθελοντής, στήριξε τη Μυτιλήνη για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!" της "Λεσβιακής Παροικίας"


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page